Jornades Tecnològiques

TIC Bages organitza diferents jornades centrades en temes relacionats amb les TIC. Les jornades estan protagonitzades per especialistes en diferents àmbits i el seu objectiu és promoure el debat, la formació i el reciclatge dels professionals que treballen en aquest àmbit.

 

Entre les jornades organitzades fins ara, destaquen la centrada en la fotònica celebrada el febrer del 2018. La sessió va tenir com a ponent Lluís Torner, director de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), que va parlar sobre els darrers avenços en fotònica, àmbit que està avançant a passos de gegant. També va explicar com aplicacions que fins fa poc eren ciència ficció, ara són una realitat en la nostra vida diària i les podem trobar a casa, a la feina, a l’hospital i a la indústria. Evidentment, també va explicar com la fotònica està revolucionant els àmbits industrials i tecnològics.

 

Amb anterioritat, el juny del 2015 es va celebrar la jornada Fentic centrada en la ciberseguretat, un àmbit que cada cop preocupa més el sector industrial i tecnològic. En aquesta ocasió, la jornada va comptar amb la participació de Ramsés Gallego, especialista en ciberseguretat, i que va explicar com el món està canviant de forma vertiginosa i de com les tecnologies disruptives posen en risc la seguretat i va explicar mesures per reduir la vulnerabilitat. Per la seva banda, el director d’UPCNet José Maria Ciervo, va explicar com afrontar la dinàmica de canvis constants i complexos a la qual estan sotmeses les empreses i que això requereix uns sistemes d’informació que aportin agilitat a les organitzacions. I finalment, Josep Alberti, va ser l’encarregat de dirigir un Networking amb l’objectiu que els professionals de les diferents empreses que van participar a Fentic es poguessin conèixer i establir vincles i sinergies entre ells.

 

També es va celebrar la jornada (re)MAKE. Portava aquest títol perquè que significa nova versió, canvis, un punt de partida i la posada en marxa d’una nova oportunitat. I un exemple ben clar va ser el lloc escollit per celebrar la sessió: La Nau de Confecció, un dels espais de Pirelli. La jornada, a part de ser un punt de trobada i intercanvi per a les empreses també va comptar amb diferents ponències. Els diferents participants van explicar les seves experiències en el món de l’empresa, centrades principalment en la innovació i la reinvenció.